Αλλαγή πλεύσης

 Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Δε νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματα μου λεπτομερώς για τη σημερινή ημέρα. Είναι τόσο έντονα...αλλά αισθάνομαι ότι εξέφρασα σήμερα συγκεντρωμένες σκέψεις μηνών εκεί που έπρεπε...όπως και άκουσα πάρα πολλές άλλες. 
Δυο τρεις σκέψεις θέλω μόνο να πω από εδώ...

Κάθε άποψη πρέπει να ακούγεται σε μια συζήτηση πολιτισμένων ανθρώπων. Η μειοψηφία πρέπει να γίνεται σεβαστή όσο διαφορετική κι αν είναι και να μην παραγκωνίζεται στο βωμό της πλειοψηφίας.

Η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολο πράγμα κι ίσως να ήμουν υπερβολικά ρομαντική στην προηγούμενη ανάρτηση. Αλλά έτσι είμαι. Αλλά ακόμη πιστεύω ότι αυτή μπόρει να επιτευχθεί αν υπάρχει αμοιβαία προσπαθεια και ύστερα απο το πέρας των πιο αντίξοων συνθηκών.

Στη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος σε ένα σύνολο δεν ευθύνεται ποτέ ο ένας. Όλοι συμβάλλουμε σε αυτό καλώς ή κακως. Και εμείς μπορούμε και να το ανατρέψουμε.

Προσωπικά πιστεύω ότι όταν αρχιζουμε κάτι συλλογικό πρέπει και να το ολοκληρώνουμε...εδώ υπάρχουν πολλές ενστάσεις, τις οποίες σέβομαι.

Α. Το σημαντικότερο. Νιώθω καλά. Μεσά απο τις στάχτες κάθε πράγματος μπορεί να προκυψει κάτι καινούριο, ανανεωτικό και καλό.

Σήμερα ήταν μια εποικοδομητική μέρα απο την οποία κέρδισα πάρα πολλά.

Και κάτι τελευταίο, ας μη φοβόμαστε επιτέλους να πούμε τι νιώθουμε. Σήμερα λυτρώθηκα σε ένα βαθμό.
Αν και λυπάμαι πολύ για τα άτομα που έφυγαν, που στενοχωρήθηκαν (και εγώ στενοχωρήθηκα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε), που ίσως δεν τα ξαναδω σύντομα.

Τελικά εξέφρασα πολλά απο όσα ήθελα. Καληνύχτα!

Σχόλια

Ο χρήστης love2love είπε…
μα δεν μπορω να καταλαβω γτ να μην πεις οτι θες;;;;;;;
λεγε για να τα βγαζεις απο μεσα σου
Ο χρήστης Χριστίνα είπε…
"Να μη φοβόμαστε να πούμε αυτό που νιώθουμε", κλισέ, αλλά πολλές φορές ανέφικτο.
"Περί φόβου ο λόγος", λοιπόν και πάλι ;))))))))
Ο χρήστης La bruja de la montaña είπε…
Εγώ με τη σειρά μου, θα ήθελα να σταθώ λίγο στο "ρομαντική". Δεν ήσουν ρομαντική.Ήσουν θετική, ήσουν αισιόδοξη και αυτή είναι η στάση που είναι καλό να κρατάς στη ζωή σου. (Άσε που είμαι της θεωρίας, πως η θετική στάση θα σου προκαλέσει και θετικές καταστάσεις ;) )
Πιστεύω επίσης πως δεν "πρέπει" να ακούγεται η κάθε άποψη. Θα έπρεπε να θέλουμε να την ακούσουμε, (οι κάθε εμείς). Κάθε άποψη έχει κάτι να μας δώσει, μικρό ή μεγάλο.
Όμως, μερικές φορές μπορεί να στεναχωρήσουμε κάποιόυς με τον τρόπο που μπορεί να εκφραστούμε, με το ύφος, με αυτό που θα πούμε κλπ κλπ. Εκεί είναι που μπαίνει και το φιλτράρισμα, και ο κόσμος κλείνεται στον εαυτό του και φοβάται να μιλήσει...Απλώς τα ζυγίζεις και αν θες παίρνεις το ρίσκο σου.
Εγώ στη ζωή μου διάλεξα απλά να έχω δίπλα μου ανθρώπους που θέλουν να με ακούσουν και στους οποίους μπορώ να εκφραστώ σχετικά ελεύθερα. Και γράφω "σχετικά" γιατί λέω ό,τι σκέφτομαι μεν, αλλά ορισμένες φορές απλά προσέχω πως θα το εκφράσω ;)
(sorry για την πολυλογία, ευχαριστώ για τον χρόνο.)
Ο χρήστης Nina είπε…
Θαυμάζω τους ανθρώπους που εκφράζουν όσα νιώθουν. Μπράβο σου!
Εγώ δυσκολεύομαι πολύ στο να πω στους άλλους τι αισθάνομαι...
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης Ἅ λ ς είπε…
ετσι μπραβο... εκφρασου και μη σε νοιαζει... εκφρασου με σεβασμο, μερικες φορες θα ξεφυγεις εισαι άνθρωπος, κρατα διπλα σου εκεινους που μπορουν να το καταλαβουν αυτο... ότι εισαι άνθρωπος!!!
Ο χρήστης Μάγια είπε…
Love to love συνήθως εκφράζω τι νιώθω με ό,τι συνέπεις έχει αυτό αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση ήταν αρκετά πιο πολύπλοκη από τα συνηθισμένα! Είχε καλό τέλος όμως!:)

Never in the right order τα κλισέ ειναι πολύ χρήσιμα και συχνά γι'αυτο αλλωστε λέγονται και κλισέ χεχε. Όχι δεν πρεπει να φοβόμαστε, έτσι νιώθουμε καλά και ίσως βρούμε υποστηρικτες που δε φανταζόμαστε.

La bruja de la montana μη με ευχαριστείς...εγώ ευχαριστώ που προβληματίζεσαι μαζί με μενα...Συμφωνώ απόλυτα με όλα! Όλα είναι δράση αντίδραση...για να αποκτήσεις κάτι πρέπει να τολμήσεις να το πιστέψεις! (δεν το εφαρμόζω πάντοτε αλλά το σωστό σωστό). Όσο για το ύφος έχει τεράστια σημασία! Και νομίζω ότι σε ένα βαθμό πρέπει να το προσέχουμε...το πιο λογικό επιχείρημα αν το ύφος είναι άσχημο δεν πρόκειται να γίνει δεκτό. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι καταργούμε τον αυθορμητισμό. Όλα στο μέτρο τους! Χαίρομαι για σένα...αυτή τη μεγάλη αλήθεια την συνειδητοποίησα πρόσφατα και μου έχει βελτιώσει τη ζωή μου.:)

Nina είναι σίγουρα καλό να λες τι νιώθεις αλλά θελω να ξέρεις ότι έχεο συνέπειες ενιοτε, χαλάλι! Δε μπορώ να πω ότι το κάνω παντοτε μερικές φορές πονάω πολύ επειδη δειλιάζω αλλά είναι ενας απο τους στόχους που έχω θέσει!! Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αν το αποφασίσουμε! φιλακια!

'Αλς εκφράσου με σεβασμό, αυτό τα λέει όλα!!

Καλό σας βράδυ!! :))